Skip to main content

Zalm met pesto

met romige spinazie en sperziebonen in tomatenboter

Zalm met pesto
Keto
Eiwitrijk

Voilà, een pescotarische maaltijd met al je favoriete gezonde groenten. De zalm wordt met spinazie van roomkaas, Parmezaanse kaas, uien en knoflook in de oven geroosterd. De lekkere boerenkoolpesto geeft het samen met knapperige sperziebonen, gedroogde tomaat en basilicumboter een extra groene touch. Niet voor niets is dit bord al jaren een culinaire klassieker.

Zalm met pesto van spinazie, sperziebonen, spinazie, roomkaas en boter met zongedroogde tomatenpuree

Deze maaltijd bevat 160 gram groenten.

Ingrediënten: 33% gekruide zalm (98% zalm (VIS), specerijen, zeezout), 31% romige spinazie (52% spinazie, 29% roomkaas (KARNEMELK, room (MELK), zout, zuursel), ui, Parmezaanse kaas (MELK), specerijen, olijfolie pomace), 24% gekruide sperzieboon (98% sperzieboon, olijfolie pomace, specerijen, zeezout), 8% spinazie pesto (48% olijfolie pomace, 16% spinazie, 11% Parmezaanse kaas (MELK), AMANDEL, boerenkool, basilicum, specerijen, zeezout), 4% tomatenboter (69% boter (MELK), 22% zongedroogde tomatenpuree (water, zongedroogde tomaat, azijn, zout), knoflookpuree, zeezout, basilicum)

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)804kcal222.7kcal
Energie (kJ)3331kJ922.7kJ
Vetten65.6g18.2g
waarvan verzadigd21.6g6g
Koolhydraten8.5g2.4g
waarvan suikers5.8g1.6g
Vezels7.7g2.1g
Eiwitten40.3g11.2g
Zout1.75g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenVis, Amandelnoten, Melk (inclusief lactose), Melk
Kan sporen van allergenen bevatten
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Zalmfilet

Measurement:

Spinazie

Measurement:

Sperziebonen

Measurement:

Basilicum

Measurement:

Boerenkool

Measurement:

Amandelen

Measurement:

Roomkaas

Measurement:

Parmezaanse kaas

Measurement:

Boter

Measurement:

Olijfolie

Measurement:

Zongedroogde tomaten

Measurement:

Knoflook

Measurement:

Ui

Measurement:

Specerijen

Measurement:

Knoflookgranulaat

Measurement:

Zeezout

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

2

Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)804kcal222.7kcal
Energie (kJ)3331kJ922.7kJ
Vetten65.6g18.2g
waarvan verzadigd21.6g6g
Koolhydraten8.5g2.4g
waarvan suikers5.8g1.6g
Vezels7.7g2.1g
Eiwitten40.3g11.2g
Zout1.75g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.