Skip to main content

Romige tomatenrisotto

met gegrilde courgette en paprika, vers basilicum en pijnboompitten

Romige tomatenrisotto
Vegetarisch

Zowel voor lunch als avondeten heb je een goede aan deze verantwoorde risotto. Tipje van de sluier? Eerst wordt de rijst met knoflook en rode uien gekookt, waarna de roomkaas voor de typisch kazige touch wordt toegevoegd. Daarna is het een kwestie van veel door de pan roeren (heel veel). De basilicum, geroosterde cherrytomaatjes en knapperige pijnboompitten on top maken 'm af. En als je er dan ook nog extra vitamines dankzij geroosterde paprika en courgette bijkrijgt, weet je dat het bellissimo tafelen wordt.

Risottorijst met groenten, pijnboompitten en saus van tomaat en roomkaas.

Deze maaltijd bevat 169 gram groenten.

Deze maaltijd bevat witte koolhydraatbronnen. Het Voedingscentrum adviseert om voornamelijk volkoren granen te eten en vooral lekker te variëren. Kies daarom naast deze maaltijd ook voor maaltijden met een volkoren graan, zoals onze versies met rijst of quinoa.

Ingrediënten: 34% tomaat-risottosaus (water, 19% tomaat, ui, kaas (MELK, zout, zuursel, microbieel stremsel), 4,8% roomkaas (KARNEMELK, room (MELK), zout, zuursel), olijfolie pomace, tomatenpuree, maïszetmeel, specerijen, 1,9% basilicum, zeezout, kruiden), 29% risottorijst (water, rijst), 12% cherrytomaat, 10% courgette, 10% paprika, 4,2% pijnboompitten, olijfolie pomace, specerijen, zeezout, melkzuurbacteriën.

E = Door de EU goedgekeurde hulpstof

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)564kcal140.6kcal
Energie (kJ)2357kJ587.8kJ
Vetten29.4g7.3g
waarvan verzadigd5.2g1.3g
Koolhydraten59.3g14.8g
waarvan suikers9.4g2.3g
Vezels5.5g1.4g
Eiwitten12.2g3g
Zout1.92g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenMelk (inclusief lactose)
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Arborio

Measurement:

Cherrytomaten

Measurement:

Courgette

Measurement:

Paprika

Measurement:

Pijnboompitten

Measurement:

Tomaat

Measurement:

Ui

Measurement:

Olijfolie

Measurement:

Tomatensaus

Measurement:

Maiszetmeel

Measurement:

Specerijen

Measurement:

Zeezout

Measurement:

Roomkaas

Measurement:

Kaas

Measurement:

Basilicum

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Garneer de risotto met de pijnboompitten (zie cupje).

2

Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Garneer de risotto met de pijnboompitten (zie cupje).

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)564kcal140.6kcal
Energie (kJ)2357kJ587.8kJ
Vetten29.4g7.3g
waarvan verzadigd5.2g1.3g
Koolhydraten59.3g14.8g
waarvan suikers9.4g2.3g
Vezels5.5g1.4g
Eiwitten12.2g3g
Zout1.92g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.