Skip to main content

Romige basilicum-risotto met kipfilet

met courgette, doperwten en peterselie

Romige basilicum-risotto met kipfilet
Eiwitrijk
Caloriebewust

Risotto is een gangmaker die je vast elke week wel op tafel zou willen zetten. Nou, met dit vers bereide bord lukt dat! Want geen eindeloos geroer in de pan, wel ontzettend lekker Italiaans comfortfood. Schuif aan met deze extra romige risotto van kaas(vlokken), room en basilicum. De mix van Italiaans gekruide kip van de grill en paprika's bekronen de maaltijd. Bijgerecht: geroosterde courgette en doperwten. Buon appetito!

Gegaarde kipfilet met romige basilicum-risotto, courgette, doperwten en paprika

Deze maaltijd bevat 171 gram groenten.

Ingrediënten: 23% kipfilet gemarineerd [92% kippenvlees, zout, water, knoflook geroosterd, kruiden, voedingszuur (E330), citrusvezel, olijfolie pomace], 23% courgette, water, 9% risottorijst, 9% paprika rood, 7% kookroom [room (MELK), maïszetmeel], 6% erwten, kaasvlokken [MELK, zout, zuursel, microbiologisch stremsel], spinazie, olijfolie pomace, maïszetmeel, knoflook, limoensap, zeezout, knoflookpuree [knoflook geroosterd, water, zout, voedingszuur (E330), citrusvezel], <1% basilicum, <1% peterselie, knoflookpoeder, zwarte peper, oregano, tijm, rozemarijn, melkzuurbacteriën

E= Door de EU goedgekeurde hulpstof

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)544kcal126.8kcal
Energie (kJ)2279kJ531.2kJ
Vetten24g5.6g
waarvan verzadigd8.6g2g
Koolhydraten44.2g10.3g
waarvan suikers9.9g2.3g
Vezels5.9g1.4g
Eiwitten34.2g8g
Zout1.91g0.4g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenMelk (inclusief lactose)
Kan sporen van allergenen bevatten
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Kipfilet

Measurement:

Geroosterde Knoflook

Measurement:

Olijfolie

Measurement:

Courgette

Measurement:

Risottorijst

Measurement:

Rode paprika

Measurement:

Kookroom

Measurement:

Erwten

Measurement:

Kaasvlokken

Measurement:

Spinazie

Measurement:

Maiszetmeel

Measurement:

Knoflook

Measurement:

Limoensap

Measurement:

Zeezout

Measurement:

Knoflookpuree

Measurement:

Basilicum

Measurement:

Peterselie

Measurement:

Knoflookpoeder

Measurement:

Zwarte peper

Measurement:

Oregano

Measurement:

Tijm

Measurement:

Rozemarijn

Measurement:

Melkzuurbacteriën

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

2

Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)544kcal126.8kcal
Energie (kJ)2279kJ531.2kJ
Vetten24g5.6g
waarvan verzadigd8.6g2g
Koolhydraten44.2g10.3g
waarvan suikers9.9g2.3g
Vezels5.9g1.4g
Eiwitten34.2g8g
Zout1.91g0.4g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.