Romige basilicum-risotto met kipfilet
met courgette, doperwten en peterselie

Risotto is een gangmaker die je vast elke week wel op tafel zou willen zetten. Nou, met dit vers bereide bord lukt dat! Want geen eindeloos geroer in de pan, wel ontzettend lekker Italiaans comfortfood. Schuif aan met deze extra romige risotto van kaas(vlokken), room en basilicum. De mix van Italiaans gekruide kip van de grill en paprika's bekronen de maaltijd. Bijgerecht: geroosterde courgette en doperwten. Buon appetito!
Gegaarde kipfilet met romige basilicum-risotto, courgette, doperwten en paprika
Deze maaltijd bevat 171 gram groenten.
Ingrediënten: 23% kipfilet gemarineerd [92% kippenvlees, zout, water, knoflook geroosterd, kruiden, voedingszuur (E330), citrusvezel, olijfolie pomace], 23% courgette, water, 9% risottorijst, 9% paprika rood, 7% kookroom [room (MELK), maïszetmeel], 6% erwten, kaasvlokken [MELK, zout, zuursel, microbiologisch stremsel], spinazie, olijfolie pomace, maïszetmeel, knoflook, limoensap, zeezout, knoflookpuree [knoflook geroosterd, water, zout, voedingszuur (E330), citrusvezel], <1% basilicum, <1% peterselie, knoflookpoeder, zwarte peper, oregano, tijm, rozemarijn, melkzuurbacteriën
E= Door de EU goedgekeurde hulpstof
Voedingswaarde per portie
Ingrediëntenlijst
Allergenen: Melk (inclusief lactose)Kipfilet
Measurement:
Geroosterde Knoflook
Measurement:
Olijfolie
Measurement:
Courgette
Measurement:
Risottorijst
Measurement:
Rode paprika
Measurement:
Kookroom
Measurement:
Erwten
Measurement:
Kaasvlokken
Measurement:
Spinazie
Measurement:
Maiszetmeel
Measurement:
Knoflook
Measurement:
Limoensap
Measurement:
Zeezout
Measurement:
Knoflookpuree
Measurement:
Basilicum
Measurement:
Peterselie
Measurement:
Knoflookpoeder
Measurement:
Zwarte peper
Measurement:
Oregano
Measurement:
Tijm
Measurement:
Rozemarijn
Measurement:
Melkzuurbacteriën
Measurement:
Zo geniet je er op z'n best van
Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.
Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.
Voedingswaarde per portie
Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.