Skip to main content

Ratatouille van courgette en paprika

met romige mascapone-polenta

Ratatouille van courgette en paprika
Vegetarisch
Caloriebewust

Proef een klassieke Franse ratatouille met een eigentijdse, Italiaanse draai. Courgette, tomaat, paprika en ui worden in geroosterde knoflookolie gekookt, en daarna met rozemarijn, peterselie en basilicum gemixt. De knapperige topping van pittige geroosterde hennep- en zonnebloempitten zorgt voor een lekkere bite. En de polenta van witte maïs? Die is extra romig dankzij de mascarpone. Bon appétit!

Groentemix met puree van maisgriesmeel.

Ingrediënten: 62% ratatouille (27% courgette, 26% tomaat, 16% ui, 15% paprika, tomatenpuree drie maal geconcentreerd, 4% venkel, specerijen, olijfolie, kruiden, zeezout, maïszetmeel), 34% polenta (water, MELKPOEDER, 12% maïsgriesmeel, parmezaanse kaas (MELK), mascarpone (MELK), boter (MELK), zeezout, bieslook), zonnebloempit, agavesiroop, olijfolie, specerijen, kokos, zout, zeezout, rookaroma, melkzuurbacteriën.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)451kcal110.3kcal
Energie (kJ)1883kJ460.4kJ
Vetten23.3g5.7g
waarvan verzadigd8.6g2.1g
Koolhydraten40.3g9.9g
waarvan suikers23.3g5.7g
Vezels7.7g1.9g
Eiwitten15.1g3.7g
Zout1.84g0.4g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenMelk (inclusief lactose), Melk
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Courgette

Measurement:

Tomaat

Measurement:

Ui

Measurement:

Paprika

Measurement:

Tomatenpuree

Measurement:

Venkel

Measurement:

Polenta

Measurement:

Parmezaanse kaas

Measurement:

Mascarpone

Measurement:

Olijfolie

Measurement:

Kruiden

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

2

Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)451kcal110.3kcal
Energie (kJ)1883kJ460.4kJ
Vetten23.3g5.7g
waarvan verzadigd8.6g2.1g
Koolhydraten40.3g9.9g
waarvan suikers23.3g5.7g
Vezels7.7g1.9g
Eiwitten15.1g3.7g
Zout1.84g0.4g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.