Skip to main content

Noord-Afrikaanse stijl kipfilet

met citroen-rijst, geroosterde wortels en chermoula

Noord-Afrikaanse stijl kipfilet
Eiwitrijk
Lactose-arm

Met dit bord zet je in een ping een vleugje Noord-Afrika thuis op tafel. Onze chefs pakken de kipfilet in een specerijenmix in en grillen het tot-ie heel lekker mals is. Daarbij wordt er citroen-rijst met sjalotten, amandelen en krenten, en geroosterde wortels, rode uien en paprika's in tajine-specerijen geserveerd. Garneer het met de chermoulasaus - eet smakelijk.

Gemarineerde kipfilet met gebakken groenten en rijst met citroen, amandel en rozijn.

Ingrediënten: 25% gemarineerde kipfilet (97% kipfilet (87% kippenvlees, water, zout), 3% marinade (specerijen, kruiden, rook)), 25% citroen-rijst(83% basmati rijst (water, basmati rijst), ui, kruiden, 2,9% rozijn, 2,9% gehakte amandel (NOTEN), olijfolie, 0,5% citroenschil, natuurlijk aroma, zeezout), 17% gebakken courgette (98% courgette, olijfolie, specerijen, zout, citroenvezel, antioxidant (E330), rookaroma), 11% gebakken wortel (96% wortel, olijfolie, specerijen, kruiden, zeezout, rook), 11% gebakken paprika-ui mix (64% paprika, 24% ui, specerijen, olijfolie, kruiden, zeezout, rook), 10% chermoula saus (olijfolie, specerijen, water, citroensap, kruiden, zeezout, verdikkingsmiddel (E415), rook), melkzuurbacteriën. E = Door de EU goedgekeurde hulpstof

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)591kcal146.3kcal
Energie (kJ)2477kJ613.1kJ
Vetten26.8g6.6g
waarvan verzadigd3.7g0.9g
Koolhydraten48.7g12.1g
waarvan suikers13.8g3.4g
Vezels7.9g2g
Eiwitten33.8g8.4g
Zout2g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenAmandelnoten, Ei, Selderij, Melk (inclusief lactose)
Kan sporen van allergenen bevatten
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Kipfilet

Measurement:

Basmatirijst

Measurement:

Ui

Measurement:

Rozijnen

Measurement:

Amandelen

Measurement:

Olijfolie

Measurement:

Citroenschil

Measurement:

Courgette

Measurement:

Zeezout

Measurement:

Wortel

Measurement:

Paprika

Measurement:

Koriander

Measurement:

Komijn

Measurement:

Gerookt paprikapoeder

Measurement:

Munt

Measurement:

Peterselie

Measurement:

Citroensap

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W):

Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Garneer de kipfilet met de chermoulasaus (zie cupje).

2

Oven (170 ̊C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Garneer de kipfilet met de chermoulasaus (zie cupje).

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)591kcal146.3kcal
Energie (kJ)2477kJ613.1kJ
Vetten26.8g6.6g
waarvan verzadigd3.7g0.9g
Koolhydraten48.7g12.1g
waarvan suikers13.8g3.4g
Vezels7.9g2g
Eiwitten33.8g8.4g
Zout2g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.