Skip to main content

Kipfilet à la Florentine

met romige polenta, knoflookspinazie en bloemkool

Kipfilet à la Florentine
Eiwitrijk
Caloriebewust

Deze smaakmaker weet van uitpakken. De gebraden kip wordt op een bedje van polenta met romige saus van spinazie, ui, witte wijn en Parmezaanse kaas geserveerd. Daarna gaat er een lekkere laag mozzarella overheen, en wordt het met geroosterde bloemkool en knoflook on the side afgetopt. Hier wil je als de kippen bij zijn.

Kipfilet met bloemkool, spinazie, maïsgriesmeel puree en roomsaus.

Deze maaltijd bevat 174 gram groenten.

Deze maaltijd bevat witte koolhydraatbronnen. Het Voedingscentrum adviseert om voornamelijk volkoren granen te eten en vooral lekker te variëren. Kies daarom naast deze maaltijd ook voor maaltijden met een volkoren graan, zoals onze versies met rijst of quinoa.

Ingrediënten: 28% gekruide bloemkool (96% bloemkool, specerijen, olijfolie, geroosterde uienpoeder, zeezout), 25% gemarineerde kip (95% kipfilet (87% kippenvlees, water, zout), 5% marinade (olijfolie, geroosterde knoflook, water, kruiden, zout, citroenvezel, antioxidant (E330))), 22% polenta (water, MELKPOEDER, 12% maïsgriesmeel, parmezaanse kaas (MELK), mascarpone (MELK), boter (MELK), zeezout, bieslook), 16% bladspinazie, 5% roomsaus (47% room (MELK), water, MELKPOEDER, parmezaanse kaas (MELK), ui, olijfolie, witte wijn, specerijen, maïszetmeel, citroensap, natuurlijk aroma, geroosterde uienpoeder, zeezout), geraspte mozzerella (gepasteuriseerde MELK, aardappelzetmeel, zout, zuursel, microbieel stremsel), specerijen, olijfolie, zeezout, melkzuurbacteriën.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)479kcal118.6kcal
Energie (kJ)2004kJ496kJ
Vetten23.2g5.7g
waarvan verzadigd10.7g2.6g
Koolhydraten22.4g5.5g
waarvan suikers11.9g2.9g
Vezels5.5g1.4g
Eiwitten41.39g10.2g
Zout2.05g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenMelk (inclusief lactose)
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Bloemkool

Measurement:

Specerijen

Measurement:

Olijfolie

Measurement:

Kipfilet

Measurement:

Marinade

Measurement:

Polenta

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

2

Oven (170 ̊C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)479kcal118.6kcal
Energie (kJ)2004kJ496kJ
Vetten23.2g5.7g
waarvan verzadigd10.7g2.6g
Koolhydraten22.4g5.5g
waarvan suikers11.9g2.9g
Vezels5.5g1.4g
Eiwitten41.39g10.2g
Zout2.05g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.