Skip to main content

Vegetarische chili bowl

met Mexiaanse maïscake, gekruide zoete aardappelen en jalapeñocrème

Vegetarische chili bowl
Vegetarisch

Deze pittige vegetarische bowl is geïnspireerd op het klassieke Latijns-Amerikaanse tamale (lees: soort gestoomde dumplings). De maïskoekjes worden met een mix van drie soorten bonen bedekt, gesmoord met rode paprika's en jalapeños, en gekruid met ancho- en chipotlepoeder voor een extra kick. De bowl wordt afgetopt met kaas, en geserveerd met gekruide zoete aardappelen, rode paprika's, uien en een koriander-jalapeñocrème om eroverheen te drizzelen. Enkeltje Mexico?

Ingrediënten: 44% bonenmix (15% zwarte boon, 15% kidneyboon, 14% pinto boon, maïs, tomaat, water, rode ui, specerijen, paprika, 4,8% milde peper, tomatenpuree, olijfolie, witte wijnazijn, zeezout, 0,17% anchopeper, oregano, 0,08% chipotlepeper, zout, brandewijnazijn, conserveermiddel (E509), rook), 23% gebakken zoete aardappel (63% zoete aardappel, rode ui, paprika, 8% marinade (olijfolie, specerijen, 7,3% anchopeper, zeezout, oregano), basilicum), 23% maïscake (68% maïs, 11% maïsmeel, boter (melk), melkpoeder, water, honing, zeezout), 7% korianderroomsaus (62% zure room (melk), 17% koriander, water, 2,9% jalapeñopeper, citroensap, knoflookpuree, zout, brandewijnazijn, conserveermiddel (E509)), ricotta kaas (wei (melk), zout), melkzuurbacteriën.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)573kcal146.9kcal
Energie (kJ)2391kJ613.1kJ
Vetten26.1g6.7g
waarvan verzadigd8.6g2.2g
Koolhydraten60.5g15.5g
waarvan suikers16.8g4.3g
Vezels14g3.6g
Eiwitten15.6g4g
Zout1.8g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenMelk (inclusief lactose)
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Zwarte bonen

Measurement:

Kidneybonen

Measurement:

Pinto Boon

Measurement:

Mais

Measurement:

Tomaat

Measurement:

Rode ui

Measurement:

Specerijen

Measurement:

Paprika

Measurement:

Milde pepper

Measurement:

Tomatenpuree

Measurement:

Olijfolie pomace

Measurement:

Witte wijnazijn

Measurement:

Zeezout

Measurement:

Anchopeper

Measurement:

Oregano

Measurement:

Chipotlepeper

Measurement:

Brandewijnazijn

Measurement:

Zoete aardappel

Measurement:

Basilicum

Measurement:

Maismeel

Measurement:

Boter

Measurement:

Melkpoeder

Measurement:

Honing

Measurement:

Koriander

Measurement:

Jalapeño

Measurement:

Citroensap

Measurement:

Knoflook

Measurement:

Ricotta

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 4 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.

2

Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)573kcal146.9kcal
Energie (kJ)2391kJ613.1kJ
Vetten26.1g6.7g
waarvan verzadigd8.6g2.2g
Koolhydraten60.5g15.5g
waarvan suikers16.8g4.3g
Vezels14g3.6g
Eiwitten15.6g4g
Zout1.8g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.