Tomatenrisotto

met geroosterde courgette, paprika en pijnboompitten

Tomatenrisotto
<550 kcal
Vegan
Vegetarisch

Deze verantwoorde vegan risotto gaat er zowel als lunch of als avondeten goed in. De romige arboriorijst wordt in rode wijn, knoflook en rode uien gekookt. Vervolgens is er - om een rijke kaassmaak te krijgen - voedingsgist toegevoegd. Verse basilicum door de risotto, afgetopt met geroosterde cherrytomaatjes en knapperige pijnboompitten maken dit gerecht compleet. Voor extra vitamines worden geroosterde paprika en courgette erbij geserveerd.

Ingrediënten: 34% tomatensaus (water, 18% tomaat, rode ui, rode wijn, olijfolie, tomatenpuree, maïszetmeel, specerijen, gistextract, basilicum, zeezout), 29% risottorijst (water, rijst), 12% cherrytomaat, 10% courgette, 10% paprika, 4,2% pijnboompitten, olijfolie, zwarte peper, zeezout, melkzuurbacteriën.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)541kcal
134.9kcal
Energie (kJ)2262kJ
564.1kJ
Vetten26.9g
6.7g
waarvan verzadigd3.2g
0.8g
Koolhydraten60.2g
15g
waarvan suikers8.8g
2.2g
Vezels5.6g
1.4g
Eiwitten9.6g
2.4g
Zout1.9g
0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.
  • Rijst

    Measurement:

  • Cherrytomaten

    Measurement:

  • Courgette

    Measurement:

  • Paprika

    Measurement:

  • Pijnboompitten

    Measurement:

  • Tomaat

    Measurement:

  • Rode ui

    Measurement:

  • Rode wijn

    Measurement:

  • Olijfolie pomace

    Measurement:

  • Tomatenpuree

    Measurement:

  • Maiszetmeel

    Measurement:

  • Specerijen

    Measurement:

  • Gistextract

    Measurement:

  • Basilicum

    Measurement:

  • Zeezout

    Measurement:

  • Zwarte peper

    Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van:

  1. 1

    Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.

  2. 2

    Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)541kcal
134.9kcal
Energie (kJ)2262kJ
564.1kJ
Vetten26.9g
6.7g
waarvan verzadigd3.2g
0.8g
Koolhydraten60.2g
15g
waarvan suikers8.8g
2.2g
Vezels5.6g
1.4g
Eiwitten9.6g
2.4g
Zout1.9g
0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.