Skip to main content

Portobello in rode wijnsaus

met romige vegan uienrisotto en geroosterde knoflook-sperziebonen

Portobello in rode wijnsaus
Vegan
Vegetarisch
<550 kcal

Deze lekkere vegan risotto kan zo maar eens je nieuwe favoriet worden. De arboriorijst gaat samen met gebakken ui, knoflook en scheut witte wijn de pan in. Vervolgens gaan de geroosterde portobello's en cremini-champignons erbij, en wordt het met een 100% vegan rode wijnsaus overgoten. Om het af te maken: geroosterde knoflook-sperziebonen als bijgerecht.

Ingrediënten: 25% risottosaus (water, ui, maïszetmeel, witte wijn, kruiden, olijfolie, gistextract, geroosterde uienpoeder, zeezout), 21% risottorijst (water, rijst), 17% gekruide sperzieboon (sperzieboon, olijfolie, geroosterde knoflook, zeezout, zout, zwarte peper, citroenvezel, antioxidant (E330), rookaroma), 17% gekruide champignon (champignon, olijfolie, kruiden, zeezout, zout, citroenvezel, antioxidant (E330)), 11% gekruide portobello (portobello, olijfolie, kruiden, peper, zout, rookaroma), 8% wijnsaus (water, 22% rode wijn, prei, ui, 8% sherry, olijfolie, kruiden, natuurlijk aroma's (bevat SELDERIJ), tapiocazetmeel, peper, zout, rookaroma), melkzuurbacteriën. E = Door de EU goedgekeurde hulpstof

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)450kcal110.8kcal
Energie (kJ)1880kJ463.1kJ
Vetten21.6g5.3g
waarvan verzadigd3.1g0.8g
Koolhydraten45.1g11.1g
waarvan suikers4.3g1.1g
Vezels8.5g2.1g
Eiwitten11.9g2.9g
Zout1.96g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenSelderij
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Champignons

Measurement:

Portobello

Measurement:

Rijst

Measurement:

Sperziebonen

Measurement:

Rode wijn

Measurement:

Ui

Measurement:

Prei

Measurement:

Kruiden

Measurement:

Geroosterde Uienpoeder

Measurement:

Olijfolie pomace

Measurement:

Gistextract

Measurement:

Knoflook

Measurement:

Zeezout

Measurement:

Zwarte peper

Measurement:

Sherry

Measurement:

Maiszetmeel

Measurement:

Natuurlijk Aroma's

Measurement:

Witte wijn

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

2

Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)450kcal110.8kcal
Energie (kJ)1880kJ463.1kJ
Vetten21.6g5.3g
waarvan verzadigd3.1g0.8g
Koolhydraten45.1g11.1g
waarvan suikers4.3g1.1g
Vezels8.5g2.1g
Eiwitten11.9g2.9g
Zout1.96g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.