Skip to main content

Kipfilet en champignons in rode wijnsaus

met knoflook-bloemkoolpuree en haricots verts

Kipfilet en champignons in rode wijnsaus
<550 kcal

Dit bord comfort food is gezond én lekker. De kip wordt in knoflook en kruiden gemarineerd, waarna het met gebakken champignons en een smaakvolle rode wijnsaus wordt bedekt. Dit alles wordt op een bedje van romige puree van geroosterde knoflook en bloemkool geserveerd. Tel daar het bijgerecht van haricots verts bij op en het wordt genieten van gezond gemak.

Ingrediënten: 28% gemarineerde kipfilet (91% gegaarde kipfilet (87% kippenvlees, water, zout), 9% marinade (olijfolie, specerijen, witte wijnazijn, kruiden)), 28% sperzieboon, 24% bloemkoolpuree (74% bloemkool, roomkaas (karnemelk, room (melk), zout, zuursel), boter (melk), 1,7% knoflook, olijfolie, maïszetmeel), 12% rode wijnsaus (36% rode wijn, rode ui, water, boter (melk), maïszetmeel, knoflook, natuurlijk aroma), 8% champignon in rode wijnsaus (92% champignon, 7% rode wijn, olijfolie, tijm, zwarte peper), specerijen, zeezout, melkzuurbacteriën.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)396kcal110kcal
Energie (kJ)1652kJ458.9kJ
Vetten18.7g5.2g
waarvan verzadigd7.9g2.2g
Koolhydraten15.1g4.2g
waarvan suikers7.2g2g
Vezels9.7g2.7g
Eiwitten34.2g9.5g
Zout2g0.6g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenMelk (inclusief lactose)
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Kruid Gemarineerde Kipfilet

Measurement:

Haricots verts

Measurement:

Bloemkool

Measurement:

Champignons

Measurement:

Roomkaas

Measurement:

Boter

Measurement:

Knoflook

Measurement:

Olijfolie pomace

Measurement:

Maizena

Measurement:

Rode wijn

Measurement:

Rode ui

Measurement:

Zeezout

Measurement:

Zwarte peper

Measurement:

Specerijen

Measurement:

Tijm

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 4 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

2

Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)396kcal110kcal
Energie (kJ)1652kJ458.9kJ
Vetten18.7g5.2g
waarvan verzadigd7.9g2.2g
Koolhydraten15.1g4.2g
waarvan suikers7.2g2g
Vezels9.7g2.7g
Eiwitten34.2g9.5g
Zout2g0.6g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.