Skip to main content

Indiase biryani rijst

met bloemkool tandoori en kerrieyoghurt

Indiase biryani rijst
Vegetarisch

Deze Indiaas-geïnspireerde vegetarische maaltijd is er één boordevol smaak en textuur. Bruine en witte basmatirijst worden samen met verse gember, tomaten en specerijen (curryblaadjes, fenegriek en kurkuma) gekookt. Daarbij wordt het met gestoomde wortels, sperziebonen, zoete maïskorrels en gekruide cashewnoten geserveerd. De tandoori-bloemkoolroosjes in een kerrie-honingboter en de kokosyoghurtsaus maken het Indiase bord helemaal af.

Ingrediënten: 36% gekookte rijstmix (water, 16% bruine basmati rijst, 15% witte basmati rijst, tomaat, ui, specerijen, olijfolie, gemberpuree, zeezout, brandewijnazijn), 19% gekruide bloemkool (97% bloemkool, olijfolie, specerijen, zeezout), groentenmix (maïs, doperwt, wortel, olijfolie, zeezout), 10% kerrie-yoghurtsaus (72% yoghurt (volle melk, room (melk), karnemelk culturen), water, tomaat, ui, specerijen, olijfolie, gemberpuree, 0,33% kerriepoeder, peterselie, zeezout, brandewijnazijn), 8% kerrie-cashewnoot (93% cashew, kokosbloesem suiker, agavesiroop, olijfolie, 0,46% kerriepoeder, specerijen), sperzieboon, kerrie-honing boter (83% boter (melk), honing, knoflookpuree, 2,1% kerriepoeder (kurkuma, koriander,mosterdpoeder, gember, paprika, zwarte peper, chilipeper)), olijfolie, zeezout, lenteui, zwarte peper, melkzuurbacteriën.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)588kcal166.1kcal
Energie (kJ)2450kJ692.1kJ
Vetten32.2g9.1g
waarvan verzadigd9.2g2.6g
Koolhydraten54.5g15.4g
waarvan suikers11g3.1g
Vezels7.4g2.1g
Eiwitten15.2g4.3g
Zout1.9g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenMelk, Pinda's, Noten, Melk (inclusief lactose)
Kan sporen van allergenen bevatten
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.

Bloemkool

Measurement:

Mais

Measurement:

Doperwten

Measurement:

Wortel

Measurement:

Sperziebonen

Measurement:

Yoghurt

Measurement:

Kerriepoeder

Measurement:

Peterselie

Measurement:

Cashewnoten

Measurement:

Doperwten

Measurement:

Bruine Basmatirijst

Measurement:

Basmatirijst

Measurement:

Tomaat

Measurement:

Ui

Measurement:

Specerijen

Measurement:

Olijfolie

Measurement:

Gemberpuree

Measurement:

Knoflook

Measurement:

Brandewijnazijn

Measurement:

Kokosbloesem Suiker

Measurement:

Agavesiroop

Measurement:

Boter

Measurement:

Honing

Measurement:

Lente-ui

Measurement:

Zeezout

Measurement:

Zwarte peper

Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van

1

Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.

2

Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)588kcal166.1kcal
Energie (kJ)2450kJ692.1kJ
Vetten32.2g9.1g
waarvan verzadigd9.2g2.6g
Koolhydraten54.5g15.4g
waarvan suikers11g3.1g
Vezels7.4g2.1g
Eiwitten15.2g4.3g
Zout1.9g0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.