Noord-Afrikaanse stijl kipfilet
met citroen-rijst, geroosterde wortels en chermoula

Met dit bord zet je in een ping een vleugje Noord-Afrika thuis op tafel. De chefs pakken de kipfilet in een specerijenmix in en grillen het tot-ie heel lekker mals is. Daarbij wordt er bruine basmati citroen-rijst met sjalotten, amandelen en krenten, en geroosterde wortels, rode uien en paprika's in tajine-specerijen geserveerd. Garneer het met de chermoulasaus en je kunt aan taaaafel.
Gemarineerde kipfilet met gebakken groenten en rijst met citroen, amandel en rozijn
Deze maaltijd bevat 156 gram groenten.
Ingrediënten: 24% kipfilet [87% kippenvlees, water, zout], 17% courgette, water, 11% wortel, 10% bruine basmatirijst, 7% paprika rood, olijfolie, 3% rode ui, knoflook, koriander, 1% ui, peterselie, 1% AMANDELSCHAAFSEL, 1% rozijnen [rozijnen, zonnebloemolie], citroensapconcentraat, gerookte paprikapoeder, komijnzaad, zwarte peper, karwijzaad, knoflookgranulaat, kurkuma, <1% citroenschil, natuurlijk aroma, zeezout, chilipoeder, munt, knoflookpoeder, venkel, kaneel, rookaroma, knoflookpuree [knoflook geroosterd, water, zout, voedingszuur (E330), citrusvezel], verdikkingsmiddel (E415), melkzuurbacteriën
Voedingswaarde per portie
Ingrediëntenlijst
Allergenen: Amandelnoten, Ei, Selderij, Melk (inclusief lactose)Kipfilet
Measurement:
Bruine Basmatirijst
Measurement:
Ui
Measurement:
Rozijnen
Measurement:
Amandelen
Measurement:
Olijfolie
Measurement:
Citroenschil
Measurement:
Courgette
Measurement:
Zeezout
Measurement:
Wortel
Measurement:
Paprika
Measurement:
Koriander
Measurement:
Komijn
Measurement:
Gerookt paprikapoeder
Measurement:
Munt
Measurement:
Peterselie
Measurement:
Citroensap
Measurement:
Zo geniet je er op z'n best van
Magnetron (800W):
Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Garneer de kipfilet met de chermoulasaus (zie cupje).
Oven (170 ̊C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Garneer de kipfilet met de chermoulasaus (zie cupje).
Voedingswaarde per portie
Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.